Zondag 22 en Maandag 23 April

De pups kijken al een paar dagen door het raam naar de voorbereidingen die we treffen. Terras schoonmaken tuinstel installeren, attributen om te spelen neerzetten, de tuin af rasteren etc. Dan gaan de deuren open en als Aisha een paar keer naar buiten is gelopen dan gaat de eerste durf al er achter aan. Aisha houd ze goed in de gaten. Het is heel spannend maar al gauw slaat de afwachtende houding van de rest om nieuwsgierigheid en dan zijn ze allemaal buiten. Voorzichtig gaan ze over het hele terras om te ontdekken wat daar allemaal is. In één keer is hun wereld een stuk groter met allemaal nieuwe prikkels. Ze lopen door de de flessen en touwtjes, gaan door de tunnel en maken van alles gebruik wat er op het terras staat, wat een pret. Een deel van het water dat zich in het doek van de party tent heeft verzameld valt plotseling door de wind naar beneden, net als er een paar pups in de buurt lopen, allemaal nat en een beetje beduusd staan ze te kijken wat er gebeurt is. Alleen om te eten en te slapen gaan ze naar binnen.

Ter afsluiting de gewichtstabel, de pups krijgen nu volle geitenmelk gemengd met vers vlees en wat zachte groente. Ze zijn heel mooi op gewicht en de pups zijn heel mooi gespierd, nu allemaal over de 3000 gram.

 

Dinsdag 24 en Woensdag 25 April

Ze vinden het buiten maar al te interessant. Voor het raam van de schuifpui staan ze vroeg al te piepen om naar buiten te gaan, het lijkt alsof de koele ochtenden ze er niet toe doet. Buiten spelen ze graag met alle attributen die we op het terras hebben geïnstalleerd. Als we een bepaald geluidje maken weten ze dat er eten aan komt en vliegen ze naar binnen. Ze krijgen nu ongeveer 80 gram per voeding, drie maal per dag, die hoofdzakelijk uit fijn gepureerd vlees en wat groente bestaat. Er zitten ook botten en kraakbeen in en als toevoeging krijgen ze een reeks aan supplementen als micro mineralen en zalmolie afgewisseld met kokosolie. Hun vacht voelt super zacht aan. Als we de eerste bakjes neerzetten vallen ze aan alsof ze al dagen niks gehad hebben. Tussendoor en 's nachts voedt Aisha ze nog zelf en ze krijgen allemaal volle geitenmelk tussen de maaltijden door overdag. Ook het water in de drinkbakjes drinken ze goed. Ze groeien hard en gaan nu zichtbaar de lucht in, op sommige dagen komen ze veel aan. 

Vergeet niet in het pasfoto boekje te kijken naar de nieuwste foto's!

 

Tot en met Zondag 29 April 

Hier het laatste nieuws van de pups. We hebben de afgelopen dagen een aantal bezoeken gehad om de pups te bekijken. De pups hebben een zeer goede ervaring om alvast te socialiseren met verschillenden geuren en mensen. Ze worden veel geaaid en zijn enthousiast als er nieuwe voeten de bibliotheek in schuifelen. Eénkennig worden ze zeker niet. Ze gaan veel naar buiten om te spelen en na het ritueel van drinken bij Aisha, krijgen ze een melkje of eten. Daarna vallen ze in diepe slaap. 

 

Zondag hebben we voor het eerst uitgeslapen met de pups allemaal tussen ons in. Na om 06.00 even bij Aisha gedronken te hebben, klommen alle pups op het bed. Daar plofte ze tussen ons neer om in diepe slaap te vallen. Het was zondag ochtend flink aan het regenen en de pups gingen als gewoonlijk naar de open deur. tot onze verbazing keerden ze niet om  maar liepen gewoon het terras op naar buiten. De ondergrond was nat en leek wel anders dan normaal maar ze waren wel heel nieuwsgierig, pootjes optillen af en toe een slokje van de plasjes water die zich op het terras gevormd hadden. Het leek ze niet te deren. 

Ze krijgen nu behoorlijk wat aan voeding en dat neemt toe met hun lichaamsgewicht. Het is ongeveer 5% van hun lichaamsgewicht aan vlees, groente en mineralen in de juiste verhoudingen. De volle geitenmelk telt niet mee. 


Tot en met Woensdag 2 Mei 

Wat worden ze groot en zwaar, aan eetlust ontbreekt het ze niet. Ze krijgen om de 3 dagen een aangepaste grotere hoeveelheid, berekend aan de hand van hun gewicht. Ze zijn goed gespierd en hebben de gespierde achterkant van hun vader. Ze springen en rennen in hun speelmomenten er op los. De visite, die ze nu meerdere malen hebben gezien, staat versteld van hun snelle groei en ontwikkeling. De teefjes en reutjes zijn onderling heel erg leuk met elkaar, bijten, knuffelen en rollebollen gaat de hele dag door. Ze storten na het eten en een half uurtje spelen weer in diepe slaap. Sommige dicht tegen elkaar aan en andere in het zonnetje op de rug en pootjes omhoog. De koude temperatuur schijnt ze niet uit te maken. Ze gaan allemaal zonder schroom naar buiten en spelen er op het terras op los met de verschillende speeltjes. De bak met kleien lege waterflesjes is een groot succes. Ze hebben afgelopen week een heftige onweersbui meegemaakt en er was er niet één angstig.