Nu verschenen in het Nederlands "De Ridgeback Onthuld ..." naar het originele boek    "The Ridgeback Revealed" geschreven door Timmy U. Ralfe vertaald door Nancy Schaufeli.

                                                                          11 Juli

We hebben de nieuwe eettafel geïntroduceerd, een groot succes! 


Vandaag hebben alle hondjes over het hele terras gespeeld, gebruik gemaakt van de tunnel en niemand die angst vertoond. Hun horizon lijkt elke dag te verbreden. Ook de speel kwartiertjes worden langer en intenser. De eetlust is er dan ook echt naar als in het bovenstaande filmpje te zien is. Iedereen wordt geknuffeld en krijgt een kusje, vooral oren bijten van mensen is heel leuk en broekspijpen en schoenveters zijn erg gewild en populair.


12 Juli

Aisha gaat steeds meer spelen in de tuin met Lee en Zaina. De pups blijven op het terras en kunnen nog niet op het gras. Wel hebben we een aantal speeltjes voor de pups gemaakt waardoor ze graag na het eten buiten blijven en plots in slaap vallen als het ze teveel wordt. In het weekend gaan we naar vaste, puppy BARF over. De nieuwe gewicht tabel komt eraan, ze groeien allemaal gestaagd en de meeste gaan nu over de 3000 gram wegen. Er zijn geen grote verschillen in gewichten.


13 Juli

Na het eten is het lekker ravotten op het terras, nu zijn de aardbeien aan de beurt. De pups zien we elke dag meer spelen en zijn langer actief. Ze hebben steeds meer energie om te spelen met elkaar en met alles wat ze maar tegenkomen. Gordijnen, de tent (hoewel deze favoriet is om een voorslaapje te doen, net als het mandje), waterflessen, handdoeken en de speeltjes. De tandjes worden nu allemaal heel erg scherp. Oppassen geblazen als ze je vinger te pakken hebben.14 Juli

Goeiemorgen! Aisha accepteert en vertrouwd Zaina volledig, wij blijven er wel bij en letten op. Lekker nog even blijven liggen met z'n allen!


Aisha begint nu ook een voor een heel lief met ze te spelen. 


14 Juli

Aan de foto's te zien lijkt het wel of ze altijd slapen. Dan zijn ze wel makkelijk op de foto te zetten, ze zijn super actief en moeilijk scherp op de gevoelige plaat vast te leggen. Vrijdag wordt het mooi weer en gaan ze naar buiten. Ook verschijnt de gewichten tabel weer, ze groeien behoorlijk. De voeding is nu puppy BARF geworden en ze drinken goed uit de waterbakjes.
15 Juli
Het terras wordt veel gebruikt. Lee kijkt van een tree hoger wat er allemaal gebeurt. We merken heel goed dat de pups veel energie hebben. Ook de speeltjes worden goed gebruikt. Er staan een grote bak met allemaal kleine lege waterflesjes op het terras, daar gaan ze in en lopen er door heen. Er zijn er een aantal die het terras al te klein vinden, ze zijn nieuwsgierig en ondernemend. Ze proberen via de aardbeien bakken op het gras te komen.
16/ 17 juli
Ondertussen zijn alle pups boven de 3150 gram! De nieuwste gewicht tabel staat op DE PUPS. De BARF pupvoeding gaat super goed. De voeding van moedermelk van Aisha gebeurt nu staand en 2 tot 3 x per dag, en alle pups drinken heel goed water. In eerste instantie waren er een paar pups die niet wisten wat ze met een bakje water aan moesten.  Maar nadat Aisha het voorbeeld gaf en zelf uit de bakjes dronk, volgden de pups vanzelf. Ondertussen hebben we het terras dicht moeten bouwen anders gaan ze via de aardbeienbak regelrecht de tuin in. De pups zijn heel nieuwsgierig en lijken nergens bang voor. De bak met lege waterflesjes vinden ze heel leuk en de flesjes zelf vinden we overal. Zaterdag en Zondag hebben ze heel veel en lang buiten gespeeld. De komende dagen zullen de nieuwste individuele foto's op DE PUPS toegevoegd worden. 

En daar gaan de flesjes!


18/19/20/21 Juli

Veel nieuws en foto's van de afgelopen 4 dagen! Aisha voert staat nog bij maar de pups eten zeer goed de puppy BARF. De pups zijn heel actief en veel buiten op het terras. Het weer en de temperatuur zijn super!

De pups spelen met alle agility attributen die op het terras staan. De flessenbak is favoriet, lekker herrie maken en in de flessen te bijten en erdoor te lopen. Ook de loopbrug, autoband en het rek met touwtjes en flessen wordt goed gebruikt. De tunnel blijft leuk om er met meerdere erin te spelen.


Nieuw is de grote waterbak. Deze wordt gebruikt om door heen te lopen en af en toe een slokje te nemen. Hij wordt regelmatig van vers, koel water voorzien. Ook de lage eettafel is super interessant en we zijn meteen begonnen ze te leren dat ze niet tegen de tafel mogen klimmen (dat moeten we dus regelmatig corrigeren!).


We hebben Zamboo, de vader, op bezoek gehad de afgelopen dagen! Wat een feest was dat! Zamboo heeft bij hem thuis vaker pups meegemaakt en het was geweldig om te zien hoe Aisha en Zamboo met de pups omgingen. Samen spelen, liggen en door de pups heen lopen. Ook met Lee en Zainha waren heel relaxed. Lee en Zamboo waren samen door de tuin aan het spelen en kregen er geen genoeg van. We hadden dus een huis vol Rhodesians, 17 stuks! Als je ze zo allemaal samen ziet kunnen we al kenmerken van Aisha en Zamboo in de pups terug zien. 


Tussen het spelen door even een dutje.

Ook de loopplank wordt veel gebruikt.  Voor Santino, onze zoon, een extra dikke knuffel. Hij is verantwoordelijk voor het speelgoed en onderhoud ervan. Super!


De nieuwste gewichtstabel (link om tabel te downloaden) staat op de pagina van de pups.

22 Juli

De nieuwe speeltjes, die door een aanstaande pup eigenaar zijn meegenomen, worden goed gebruikt.  Vooral erin bijten, ermee wegrennen en rondlopen is het leukste. 


Daarna lekker slapen waar ze maar neer ploffen.

 

Wordt vervolgd op Ons Nestje (vanaf 23 Juli)