Nu verschenen in het Nederlands "De Ridgeback Onthuld ..." naar het originele boek    "The Ridgeback Revealed" geschreven door Timmy U. Ralfe vertaald door Nancy Schaufeli.

Op de zijkant liggend en tongetje eruit, zo bereide ze zich voor op de volgende drink partij.


Begin van week twee, er staat een hoop te gebeuren, de pups gaan als het goed is meer bewegen en actiever worden ook zullen tegen het volgende weekend de oogjes openen. De staartjes worden dikker en als ze drinken dan gaat die iets omhoog staan en gedurende de drink sessie constant kwispelen van spanning als de melk toeschiet. In vergelijking met het vorige nest zijn de gewichten ongeveer gelijk aan het toenemen. In dit nest zijn de zwaarste wel meer in gewicht, rond de zevende dag, dan het vorige nest. Ik denk dat het ook komt doordat Aisha melk in overvloed per pup heeft. 

De oortjes werken nog niet en staan alle kanten op, hier de vleermuisstand.

Tijdens het voeden slaapt Aisha zelf, je ziet hier haar ogen helemaal weggedraaid.

 Zaterdag 31 Maart 

Het was een goede vrijdag en nu het paasweekend in. Elke keer dat we naar de pups kijken lijken ze gegroeid te zijn. Allemaal worden ze krachtiger en proberen ipv te kruipen te staan en vervolgens te lopen. De ene buiteling na de andere met de nodige piepjes en gilletjes erbij, soms lijkt het dat ze al blaffen of slapen wij te weinig. We hebben onze matras naast de werp kist liggen en wisselen gedurende de nacht van opletdienst. Niet dat er veel kan gebeuren maar er is een hoop te doen. Aisha verzorgen, ze krijgt een extra portie eten en als drinken krijgt ze cocoswater dat we afwisselen met geitenmelk. De volle geitenmelk is niet meer vers te vinden dus heeft Nancy de volle geitenmelkpoeder van Naturavetal besteld. Wat een succes, niet alleen Aisha en de andere honden zijn er gek op maar wij ook. Heerlijk romige cappuccino, en super gezond! Verder laten we haar een paar keer uit, opletten dat alle pups aan de beurt komen met drinken, ze bij elkaar laten liggen (voor contact en extra warmte), controleren of Aisha niet op ze ligt, de haard aanhouden (het is nog steeds rond de 25/ 26 graden) etc. We vervelen ons niet want hoe weinig ze ook doen als alleen slapen, drinken, piepen en bewegen het blijft fantastisch om naar te kijken.  Bij de pogingen om te lopen is zelfs een vouwtje of opstaand randje in de handdoeken, die in de werp kist liggen, nog een grote hindernis. Maar van vallen en opstaan leren ze lopen.


Rebel heeft haar ideale plek gevonden, ze ligt op de rug van Aisha te slapen. 

De 1000 gram is als eerste gehaald door Rockstar! En als je hem ziet drinken lijkt het of dat hij al een tijdje niets heeft gehad.

Er staat een hoop te gebeuren de komende week. De eerste visites/ kennismakingen staan vanaf 7 April gepland. 

Speciale groeten aan onze vaste lezers uit Herent, tot binnenkort! 

 

Zondag 1 April


Paas zondag en het is nog vroeg en al een drukte van jewelste. Wanneer er één pup melk gaat drinken dan lijkt dat een signaal voor de anderen: RENNEN en PAKKEN wat je pakken kan anders is het op! Ze kruipen, rollen en buitelen over elkaar heen om zo een plekje te bemachtigen. Dat ze op elkaar staan en liggen lijken ze niet te voelen. Wat ze niet weten is dat er genoeg plekken zijn voor iedereen. De achterste tepels zijn bij iedereen favoriet, die zijn dan ook het eerste bezet. De mond klemt door de zuigkracht zo vast dat ze niet meer loslaten, ook niet als een zwaarder broer of zus probeert het plekje te veroveren. Het is dan 5 minuten heel hard drinken en alsof er een toeter gaat, is het opeens stil en liggen ze verspreid te slapen. Links of rechts een gaap, knorretje, piepjes of een beginnend blafje. Dromen ze al? Het lijkt van wel, het zal wel over drinken gaan. 


 

Maandag 2 April


Het lijkt ook wel of de pups een feestdag hebben, ze zijn heel rustig geweest op Paas zondag. Er zijn nu twee pups over de kilo. Rockstar en Rise lijken wel twee bulldozertjes zoals ze over de andere heen rollen en klauteren. Af en toe geven we Rio voorrang met drinken. Hij heeft nu al een kenmerk van een RR: heerlijk slapen en languit liggen. Ook Mama’s nek is een heerlijk warm plekje.


Dinsdag 3 April


Het was gisteren een grootse dag. Niet één maar twee grote sprongen vooruit! De eerste is dat de pups daadwerkelijk van kruipen, nu op hun pootjes gaan staan en hun eerste stapjes zetten. Het is nog wat wankel en onstabiel maar ze zetten ze wel. De ontwikkeling van hun achterwerken lijken snel vooruit te gaan met die oefeningen. De hele dag, als ze niet slapen of drinken zetten ze stapjes om Aisha heen. Wel in de buurt want als ze haar niet ruiken of voelen dan laten ze ook weten door een gilletje, schreeuwtje of schor blafje dat ze de weg kwijt zijn. De tweede grote stap is dat er een aantal zijn die hun oogjes openen! Het lijkt erop dat ze licht en donker kunnen onderscheiden want ze knipperen met de oogjes. Dat gaat snel, de verwachting was dat het pas donderdag of vrijdag zou gebeuren. 

Rockstar met geopende oogjes en een trotse moeder op de achtergrond. 

En natuurlijk drinken we de hele dag door.


 

Woensdag 4 April

 

Liggen ze niet lekker met z'n alle tegen elkaar aan! Voor de oplettende kijker thuis er zijn er zes, de ontbrekende hieronder met onze huis fotograaf: Signorina Serena

De pupjes stuk voor stuk even tegen haar aan, dan ruiken ze andere geurtjes, worden ze aangeraakt om langzaam de horizon verbreden.

Vandaag staat er nagelknippen op het programma. Niet alleen voor onze grote honden maar ook voor de pups. Ja, nu al. De kleine zachte nageltjes zijn nu verhard heel scherp, ze lijken wel katten nagels. Bij het zogen masseren de voorpootjes de zone rondom de tepel van Aisha en stimuleren zo de aanmaak en de melkstroom. Om irritaties en gevoeligheid te voorkomen knipt Nancy voorzichtig het scherpe puntje eraf. Voor de stand van de poot is het heel belangrijk dat je regelmatig de nagels knipt, het is makkelijker dan je denkt. Als je zelf de nagels van je hond wilt knippen, vraag Nancy hoe het moet en waar op te letten. We gaan Rio vandaag aanmoedigen om de 1000 gram te passeren. “Last but not least”, kom op Rio! Vai! Bora! Zoals ze in Brazilie zeggen.  Donderdag 5 April

Vandaag zijn de pups 2 weken oud en ze zijn allemaal verdubbeld in gewicht, stevig van spieren, zeer energierijk, oogjes zijn bijna allemaal open en sommige laten al een echte blaf horen: wat gaat het hard!

Aisha komt bij de eerste pup kijken als de nageltjes geknipt worden omdat ze toch wel veel kabaal maken tijdens het knippen. Even snuffelen of alles goed gaat bij de eerste, bij de anderen gelooft ze het wel. Voor de pups is het allemaal zo nieuw, opgetild worden en dan iemand anders die aan alle vier de pootjes iets loopt te frunniken. 

Ze zijn een stuk mobieler door de werpkist, ze komen nu overal. Soms ploffen ze zo neer om vervolgens in slaap te vallen. Als ze elkaar tegenkomen dan lijkt het of ze met elkaar spelen, ze rollebollen wat met elkaar, vallen tegen elkaar in slaap of zoeken Aisha op om vervolgens te gaan drinken.

Heerlijk tegen het beertje aan.