Nu verschenen in het Nederlands "De Ridgeback Onthuld ..." naar het originele boek    "The Ridgeback Revealed" geschreven door Timmy U. Ralfe vertaald door Nancy Schaufeli.

Vrijdag 6 April

We gaan de derde week in en zoals je bij "Tweede week" kijkt dan zie je dat Rockstar al 3 x het lichaamsgewicht als bij de geboorte heeft bereikt. De drinktijden en slaapmomenten krijgen nu veel meer regelmaat. Regelmatig kleine blafjes en grommetjes. Ze gaan nu ook eigen lichaamswarmte ontwikkelen en we bouwen de temperatuur in de bibliotheek van 26 graden heel langzaam af naar een normale kamertemperatuur. 


Zaterdag 7 April

Vandaag kunnen we jullie niet op de hoogte houden van wat er zoal gebeurt. Een van onze teamleden is t/m zaterdagavond niet thuis. Gisteren is alles goed gegaan. Dus zondag ochtend een extra lang stuk met natuurlijk foto's. Er is geprobeerd om de tweede serie pasfoto's te maken maar ze waren zeer bewegelijk dus morgen nieuwe poging.

Hieronder wel de nieuwste gewichtsveranderingen.


Maandag - Dinsdag 9 en 10 April

Na enkele dagen radiostilte is er een hoop gebeurt dat we met jullie willen delen. Vandaag vervolgen we de verslaggeving van de pups bij Sunshine Lodge. Natuurlijk zetten we de nieuwe gewichtstabel online. Maar dat is niet het enige dat er veranderd is, ze bewegen als echte hondjes, spelen en hebben al veel interactie met elkaar. Ze lopen door de hele werpkist om hun belevingswereld vergroten, ze zijn heel nieuwsgierig. Ze hebben allemaal hun ogen open en zien ook daadwerkelijk, ze volgen elkaar. Ook op geluiden reageren ze sterk, je hebt hun aandacht als je een vreemd geluidje maakt. 

De rand die we gemaakt en op de foto's zichtbaar zijn, is ervoor dat Aisha niet op de pups kan gaan liggen. Het is ook een heel leuk klimplankje waar je vanaf kun rollen!  Er zit zelfs een opening in die wel heel aantrekkelijk is om door naar buiten te kruipen, door een zusje of broertje als opstapje te gebruiken kom je een heel eind in de buurt.

Zaterdag, zondag en maandag hebben we de eerste families op bezoek gehad om kennis te maken met ons en de pups. Dat gebeurt op afspraak en nu pas na 2 weken omdat Aisha zeer beschermend is t.o.v. haar pups. 

De pups zijn heel erg bezig met elkaar en Aisha. Ze klimmen en klauteren over elkaar heen, sabbelen, "bijten" in elkaar en ook Aisha moet eraan geloven. Ze gebruiken hun voorpootjes om aandacht te trekken en de ander uit balans te brengen. Aan het eind van de dag voelde Nancy dat de hoektandjes door beginnen te komen en dat beloofd wat!


Zaterdag, bij de eerste bezoekers, ging het eigenlijk heel goed. Aisha laat het toe dat er nieuwe mensen kennis mogen maken met de pups en laat het toe zonder onvertogen woord.  Het bezoek gaat op afspraak en maximaal één familie per dag, zo hebben we alle tijd om rond de werpkist te zitten en vragen te beantwoorden. Natuurlijk kan er ook een wandeling met onze andere honden gemaakt worden. Het is een kennismaking waarbij er niet direct gekozen kan worden voor een pup, maar in de opvolgend bezoeken kan er zeker een voorkeur uitgesproken worden waar wij rekening mee houden.  De pups hebben allemaal een ander karakter en het gaat erom dat zowel de pup als de nieuwe eigenaren een zo goed mogelijke match hebben.

Ze zijn zo wild dat het bakje om te wegen een hoge rand moet hebben anders klimmen ze eruit. Dit keer hebben we dan ook de hoge pasta pan genomen. Kiekeboe!

Er zijn ook nieuwe pasfotootjes toegevoegd.


Woensdag 11 April


Ze worden vertroeteld en krijgen voet massage.

Help! Ik lig klem!


 

Donderdag 13 April

Ze willen wel heel graag over het randje van de werpkist naar buiten. We hebben bij de opening de schuif in twee delen en de eerste moet er altijd in anders gaan ze door de bibliotheek wandelen en daar is het nog te vroeg voor. Maar alle hoekjes worden geïnspecteerd en de verschillende speeltjes worden al gebruikt. Ook de knuffel is reuze interessant.


De pups krijgen nu een echt dag en nacht ritme. Ze hebben nu echt regelmaat in slapen, eten en spelen. Aisha laat ze rusten door zelf naar de werpkist op de matras te gaan liggen, ze kan ze dan wel in het oog houden. De tandjes komen nu door. Vandaag hebben we drie filmpjes om te zien hoe ze bewegen en spelen met elkaar. Overigens is de twee kilo bereikt!

 Overigens is de twee kilo bereikt! De pups komen nagenoeg allemaal in percentage hetzelfde bij, de groei gaat gestaagd door en Aisha krijg nu vier voedingen per dag, die ook groter zijn, om aan de behoefte van de pups te kunnen voorzien.


Voor alle honden is er setje van een halsband, een tuigje en een riem in de passende kleur. Dat gaat van pas komen om ze (pas in week 7) te laten wennen aan dingen aan hun lijfje. Maar ze zijn al klaar en wilde jullie de foto's niet onthouden. Het initiatief is van Heide Rüpke van Sansibar Island, een zeer ervaren collega fokker en goed vriendin. Wunderschön! Handmade in Germany by Natasha, NGfashion