Nu verschenen in het Nederlands "De Ridgeback Onthuld ..." naar het originele boek    "The Ridgeback Revealed" geschreven door Timmy U. Ralfe vertaald door Nancy Schaufeli.

Zaterdag 14 April

We zitten in de vierde week en ze gaan super. De werpkist moet nu regelmatig van schone handdoeken voorzien worden, de extra wasmachine is ingeschakeld! De oortjes gaan allemaal open staan, ze spelen heel veel met elkaar en worden heel nieuwsgierig naar hun omgeving. Vandaag gaan we ze voorzichtig voor het eerst met de omgeving buiten de werpkist kennis laten maken. Ook hebben we dit weekend bezoek van geïnteresseerden in een Rhodesian Ridgeback. 

De gewichten gaan goed. We maken een begin met een extraatje vandaag, volle geitenmelk! Kortom een hoop nieuwe gebeurtenissen.

 

Zondag 15 April

De eerste stapjes buiten de werpkist zijn gezet. De loopplank is gemaakt en de pups zetten voorzichtig de eerste stapjes buiten hun vertrouwde terrein. Nog wat trillerig en nerveus, de weide wereld wordt als eerste door Roma en Rockstar verkent. Gisteren en vandaag hebben we bezoek gehad van twee families. Rondom de werpkist zitten we de pups te bekijken, eerst slapen ze, waarbij ze kleine kreuntjes en knorretjes maken. De zussen uit Zoersel kunnen wel uren kijken naar de pups. Na het eten van Spaghetti alle Zucchinni (overigens zonder te snijden, als een echte italiaan) nog één keer bij de pups kijken en dan huiswaarts. Als er één wakker wordt probeert deze dmv spelen de rest ook wakker te maken. Als gauw is iedereen wakker en laat Aisha de pups even alleen hun gang gaan, ze gaat op de matras liggen om ze van een afstandje in de gaten te kunnen houden. De gasten mogen de pups vasthouden, je kunt de nageltjes voelen en de lijfjes voelen al aardig gespierd. Soms vallen ze weer op schoot in slaap. Er is bij de gasten een dame die weet de kleuren en namen uit haar hoofd van alle pups, ze herkent ze allemaal, ze wil later graag dierenarts worden en heeft echt een klik met dieren. Samen zit ze met haar broer op het bed allebei met een pup op schoot, even is het spel, Fornite (Spelersnaam: BLUMEL_), niet belangrijk. 

 

 

 

Natuurlijk de gewichten tabel van vandaag. We zijn begonnen met het eerste geitenmelk, nou even wennen maar na het door de bakjes lopen hebben ze begrepen dat het om te eten is. Ze smullen ervan!

 

Maandag 16 en Dinsdag 17 April

Ze genieten van de geitenmelk dat ze nu gretig drinken. Smakken en met de pootjes door de bakjes lopen van onwennigheid maar ze krijgen genoeg binnen. Na de geitenmelk krijgen ze van Aisha de moedermelk om vervolgens in diepe slaap te vallen.

 

Sommigen verlaten de werpkist alleen en gaan op ontdekkingstocht, alles is nieuw en even wennen.

Het koeienkleed is wel heel erg zacht en spannend om op te lopen.

 

 


Woensdag 18 en Donderdag 19 April

 

Zoals jullie al merken maken we nu elke twee dagen een verslagje met foto's. We naderen het einde van de vierde week en ze groeien gestaagd. De pups krijgen een steeds betere motoriek en hebben hun grenzen verlegd naar de bibliotheek. Was het eerst de werpkist en af en toe eruit, is het nu omgedraaid: veel eruit en af en toe een kort slaapje in de werpkist. Het slapen overdag gebeurt vooral buiten de werpkist op het grote koeien kleed of op de matras voor het raam. 

De temperatuur is overdag super en we hebben de buitendeur open staan. Donderdag is de tuinman geweest en was de deur voor 3 uurtjes dicht, dan staan ze toch voor het glas te kijken wat er gebeurt. Niemand is bang voor het nieuwe zware geluid van de grasmaaier en kantensnijder. Zodra de deur weer openging zijn ze wel nieuwsgierig naar de opening maar geen van de pups neemt de stap naar buiten. Na het drinken spelen de pups met elkaar of gaan met de speeltjes aan de gang. Ze spelen best hardhandig met elkaar, ze bijten in elkaars staarten of oren en rennen achter elkaar aan. Soms duiken twee pups op één andere die het dan te piepen en blaffen zet met zo'n toon dat Aisha meteen komt kijken wat er aan de hand is. 

De wastobbe is een heerlijke plek om te slapen.

 

 

Vrijdag 20 en Zaterdag 21 April

 

Er is de afgelopen twee dagen weer veel gebeurt. De pups hebben qua eten een grote stap gemaakt: van alleen moedermelk naar moedermelk met een beetje zalmolie, afgewisseld met kokosolie, een klein beetje geiten vlees erbij voor de smaak maar vandaag al een behoorlijk portie vlees erbij. Speciaal gemalen voor pups gemixed met volle geitenmelk. Ze smullen er echt van en alsof het nog niet genoeg is willen ze ook nog bij Aisha drinken. Als je naar de gewichtstabel kijkt dan is het goed te zien dat de gewichten toenemen. De zeven pups krijgen in verhouding meer dan de dertien pups uit het vorige nest, maar liefst 10 tot 15% zwaarder. Overigens zegt dat niets over het eind gewicht. We zien de "pups" uit het vorige nest en die zijn allemaal mooi op gewicht.

De pups spelen binnen met de knuffels, balletjes en de touwtjes.

De zomer lijkt begonnen dus we hebben alles in orde gemaakt zodat de pups binnenkort hun eerste stapjes naar buiten kunnen wagen. Alle attributen op het terras zijn in stelling gebracht, loopplankje, autoband, gekleurde tunnel, flessen en touwtjes rek, het flessen bad en het zwembadje (met maar 3 cm water voor verkoeling), party tent en parasols. De foto's volgen spoedig. De afbakening van de tuin is helemaal in orde, zo kunnen de pups de komende week kennis maken met het terras, de tuin, de geuren en de kleuren van buiten. Op naar een zonnige dag morgen met veel nieuwe foto's.