Nu verschenen in het Nederlands "De Ridgeback Onthuld ..." naar het originele boek    "The Ridgeback Revealed" geschreven door Timmy U. Ralfe vertaald door Nancy Schaufeli.

 24 Juli
We zijn 44 dagen verder en de gewichten zijn vertienvoudigd! We hebben bezoek van de eigenaresse van de vader van Aisha. Heike fotografeert veel en de komende dagen zult u veel nieuwe foto's tegenkomen. De pups gaan zeer goed, groeien, eten, spelen en slapen veel. Verder krijgen ze veel vitamine L (iefde)
We zijn veel bezig met spelletjes en nieuwe geluiden te ontdekken met ze. Tot nu toe hebben ze van alles al gehoord, stofzuigen, vliegenmeppen, onweer, tractoren, ventilators en ga maar door. Nog nergens angstig voor geweest.
Er zijn verschillende soorten verse botten aangekomen en dat vinden ze geweldig. Ineens zijn de schoenveters, broekspijpen en gordijnen minder interessant. Ook de kauw staafjes vinden ze leuk om zich op uit te leven. 


We hebben met alle pups geoefend met een halsband (dat ging al goed met het kleurenbandje) en een riempje om. Allemaal in de tuin rennen. Morgen gaan we naar de dierenarts voor de inenting, paspoort, chip, stamboom aanvraag en medische controle.

25 Juli
De kleuren van de pups worden ook intenser, de livernoses gaan van lichtbruin naar intense Red Wheaten.
 


Samen met mama drinken van het regenwater dat op de tuintafel is blijven liggen.


Vandaag is de dierenarts aan huis gekomen met alle materialen voor inenting, paspoort, chip, stamboom aanvraag en medische controle. 13 x en iedereen bleef rustig en geen stress.


De eerste vaccinatie en het inbrengen van de chip in de nek.

Met dit apparaat wordt het nummer van de ingebrachte chip nogmaals gecontroleerd.


En de eindcontrole door Aisha natuurlijk, even snuffelen en de volgende is aan de beurt.


De ogen van de livernoses kleuren van hemelsblauw naar groen om uiteindelijk de keur van de vacht te krijgen. 


26/ 27 Juli

Geen van de hondjes heeft last gehad van de eerste vaccinatie noch van de chip plaatsen. Ze komen nu veel op het gras en blijven achter het tijdelijk en te verplaatsen gaas. Ze raken snel gewend aan het gras dat ook in de ochtend, wanneer het vochtig van de dauw is, fantastisch is om op te spelen. De hondjes gaan s'morgens meteen naar buiten om hun behoeften te doen en dat ritueel doen we ook na elke maaltijd. De touwen, botten en pens staafjes worden goed gebruikt om hun tanden mee te prikkelen.


28 Juli

Dit gebeurt er als er een professionele fotograaf de pups op de gevoelige plaat vastlegt. David, hartelijk bedankt! Ook op de pagina: de pups zijn er mooie individuele foto's te zien.


Even met z'n allen verse geitenmelk drinken! Wie het eerst komt, wie het eerst drinkt!


29 Juli

Het wordt weer tijd voor de gewichtstabel. Ze eten nu bijna volledig BARF en zogen nog maar heel weinig.


30 Juli

Nancy staat met de bakjes klaar om te voeren. Allemaal eerst terug in de werpkist en dan per twee eruit om te eten. Dan weer terug erin om vervolgens de volgende twee te laten eten. Zo eet iedereen rustig.


Daarna lekker de tuin in.


Ze blijven allemaal heel hecht met elkaar.


Dat is wel heel leuk speelgoed om in te klimmen en te liggen, jammer dat die niet kon blijven.


1/ 2 Augustus
Na het opstaan gaan de hondjes meteen naar buiten om zo elke dag het ritueel van rondje tuin om hun behoeften te doen te stimuleren. Het heeft twee ochtenden geregend en als echte Rhodesians zijn ze niet echt enthousiast om daarna in de tuin te spelen, dus weer snel naar binnen.

Er wordt een hoop foto materiaal bewerkt en dat wordt vanavond laat geplaatst.

Voor nu even een filmpje. Nieuwe speeltjes zijn er om getest te worden en deze valt ook erg in de smaak (van kip).


Hoera, het logo is eindelijk klaar !

3/ 4 Augustus

Het is de afgelopen 2 dagen slecht weer geweest en de pups gaan alleen even snel naar buiten om hun behoeftes te doen en dan weer snel naar binnen. Ze spelen veel in de bibliotheek en wachten tot het hekje naar de woonkamer opengaat om dan de voor het onbekende terrein te kunnen verkennen. Aisha gaat de pups nu corrigeren en aangeven wat de bijt limieten zijn met spelen. Ze loopt tussen de spelende pups door en deelt reprimandes uit. 
Er zijn tijdens de nestcontrole een hoop foto's (met speciale dank aan Anne Turfkruijer) genomen, ook in de fotoboekjes van elke hond zijn er nieuwe geplaatst. lekker buiten op het terras koffie drinken, misschien krijgen wij ook wat? 
Nancy, Aisha en Pearly


Philippa en Pandora


Pyrallis en Panthea


Pasha, Pyralis en Phyllis


Aisha controleert of iedereen wel geitenmelk drinkt. Tel maar, ze zijn er alle 13 !


Partners in crime.


Aisha en de kids.


Aisha en Pearly.


Op het muurtje springen gaat nog niet maar het zal niet lang meer duren. Ze zijn allemaal heel nieuwsgierig.


5/6 Augustus

Elke ochtend als we opstaan gaan we als eerste meteen naar buiten, ze beginnen het al aardig te begrijpen. Afgelopen twee dagen hebben we de harnassen geprobeerd. Al is het even onwennig, het is ook leuk om mee te spelen. Het voelt al gauw vertrouwd aan.


Zo we zijn er klaar voor, riemen vast en rijden maar! Vandaag gaan we een auto ritje maken. 


De komende week staat er veel op het programma: zindelijkheid training, voor de deur op straat wandelen, paarden en koeien bekijken, etc we houden jullie op de hoogte.


Wordt vervolgd op VANAF 7 Aug.