Nu verschenen in het Nederlands "De Ridgeback Onthuld ..." naar het originele boek    "The Ridgeback Revealed" geschreven door Timmy U. Ralfe vertaald door Nancy Schaufeli.

Zaterdag 5 Mei

Het is nu een paar dagen prachtig weer en de hondjes zijn veel buiten. Hun speel momenten worden steeds langer en het terras begint iets klein te worden. Vandaag of morgen gaan we de doorgang naar het gras openen. We hebben het eerste stukje van het gras afgebakend zodat ze een soort ren hebben. Dat wordt spannend, foto's en filmpjes volgen zeker. De hondjes beginnen nu duidelijke verschillen te tonen in hun verschillende karakters. Er zitten knuffelaars en initiatiefnemer(sters) tussen. Ze reageren nieuwsgierig op alle verschillende geluiden, vallende bakken, stofzuiger of muziek ze reageren er goed op. Aankomende dinsdag hebben we de gedragstrainer, Werner, van Kirafiki om voor elk hondje een karaktertest te doen. 


Morgen maken we de opening naar het gras open, wordt tegen het middag uur zodat het gras droog aanvoelt aan de voetjes van de pups.

 Zondag 6 Mei

 

Het is zover, de volgende grote stap om de wereld wat groter te maken is gemaakt, het gras is vandaag de nieuwe stap. Wel heel onwennig met de voetjes er op maar na een paar stapjes en hulp van Aisha gaat het heel goed. Ze willen zelfs door het gaas heen naar het grote gedeelte van de tuin. Even pas op de plaats en stapje voor stapje, vandaag was al een hele grote.

 

En dan na zo'n spannende dag met z'n allen in slaap vallen.

Er staan ook weer nieuwe foto's bij het fotoboekje per pup.

Maandag  7 Mei

 Er is zondag begonnen met het geven van de profylactische wormenkuur, Vermprevet, van Naturavetal. Dit is een 100% natuurlijke kruiden melange om het darmslijmvlies zodanig positief te beïnvloeden dat wormen zich niet kunnen nestelen of vermenigvuldigen in de darmen. Voor diegene die met dit middel bekend zijn en een pup van ons krijgen, is het handig dat de al thuis zijnde honden ook met deze kuur beginnen zodat de kuren synchroon lopen.

  Woensdag 9 Mei

Gisteren hebben we nestcontrole van de BRRC gehad. Daarbij worden alle pups individueel gecontroleerd en een rapport opgemaakt met de kenmerken en eventuele bijzonderheden. Anne Turfkruijer en Jean Pierre van Nagtegaal hebben alle pups grondig gecontroleerd. Dit rapport krijgt iedere nieuwe pup eigenaar natuurlijk mee om het in detail te kunnen nalezen. De eind conclusie is: "Het is een prachtig nest met rustige stabiele pups die niet snel onder de indruk zijn van nieuwe ervaringen. Zijn allemaal onderzoekend (verkennen makkelijk omgeving) en doen dit met een rustige en zelfzekere houding. Het is duidelijk te zien dat deze puppy's van in het begin  goed zijn gesocialiseerd en dat ze de kans hebben gekregen om op eigen tempo nieuwe situaties te leren kennen. er is veel aandacht besteed aan de mentale ontwikkeling van de pups."een schakering aan kleuren en variaties aan gezonde en energieke pups. Aldus Wener, gedragsdeskundige voor honden van Kirafiki.

In de middag hebben we gedragsspecialist, Werner van Kirafiki gevraagd om voor iedere pup een gedragstest te komen doen. Daarbij wordt iedere pup in een voor hem nieuwe omgeving gezet en door middel van diverse testen en oefeningen gekeken hoe de pup reageert. Dat test rapport is een moment opname maar geeft wel een idee, wat voor soort pup het betreft. Of de pup oplossend vermogen heeft, hoe reageert deze op vreemde en plotselinge geluiden, hoe reageert de pup op nieuwe situaties, bijt de pup uit onzekerheid (overigens niet één pup uit dit nest heeft dat) en nog een reeks aan testjes worden in het testrapport verwerkt. De uitslag van deze test wordt bij de papieren die bij de pup meegegeven toegevoegd. 

Na zo'n vermoeide dag hebben de pups nog buiten gespeeld en zijn daarna met z'n allen in slaap gevallen. Het zijn er echt zeven op de foto hieronder.

 

De pups groeien als kool, Rockstar, is over de 7000 gram. Ze zijn allemaal stevig en gespierd en eten tegen de klippen op. Als er één snel klaar is, zal die er alles aan doen om zijn broertje of zusje te helpen met het bakje leeg te eten. Dus we moeten ze goed uit elkaar houden zodat iedereen de kans krijgt zijn eigen bordje leeg te eten.

 

We hebben vanochtend lekker buiten in het zonnetje gegeten!

En pasante is de pakketdienst met een bestelling van Naturavetal langs geweest en heeft voor de pups staafje van lamspens gebracht. Dat vinden ze maar al te lekker!