Nu verschenen in het Nederlands "De Ridgeback Onthuld ..." naar het originele boek    "The Ridgeback Revealed" geschreven door Timmy U. Ralfe vertaald door Nancy Schaufeli.

Eindelijk een duidelijke geschreven en begrijpbaar boek voor Rhodesian Ridgeback liefhebbers en iedereen die geïntegreerd is in dit intrigerende ras uit Zuidelijk Afrika.

Vol mooie overzichtelijke illustraties, uitleg en beschrijvingen over alle aspecten die de Ras standaard aangeven. Meer dan 140 pagina's staan garant voor een "andere" kijk op dit fantastische ras. Nu in het Nederlands vertaald en hier te bestellen (binnen 48 uur met de post thuis bezorgd). 


Dit boek is geschreven om de geïnteresseerden te helpen begrijpen wat de Rhodesian Ridgeback rasstandaard betekent en waar het echt om gaat. Het is voor mensen die hun hond showen, maar niet echt begrijpen waarom ze als eerste, derde of laatste worden geplaatst. Misschien kunnen ze na het lezen van dit boek met een nieuwe visie naar zowel hun eigen hond als die van een ander kijken.

De standaard is gedurende lange tijd geschreven door mensen met een grondige kennis van dier fokkerij, en in het bijzonder ook de paardenfokkerij. Daardoor zijn vele woorden direct uit de standaard van de paardenwereld overgenomen. De standaard was bedoeld als blauwdruk voor andere mensen met een vergelijkbare achtergrond, daarom trede de schrijvers niet in detail; ze vonden het simpelweg niet nodig om uit te leggen dat bot A aansluit op het bot B.

De dingen zijn nu anders. Tegenwoordig kopen veel mensen hun eerste hond zonder enige voorkennis over het ras, type, beweging en lichaamsbouw. Ze krijgen een hond met een stamboom, wat een vel papier is waarop staat dat de hond raszuiver en geregistreerd is. Soms geeft de fokker geen informatie en lijken veel boeken van een te hoog niveau om ze echt te begrijpen. Ook ik ben eens begonnen, aan mijn reis in de hondenwereld, zo'n 45 jaar geleden. Ik keek en luisterde naar mensen die op shows aan het praten waren, en begreep heel weinig van voorborst, croupe, lendenen, hoekingen en stand van de voeten.

Dit boek heb ik geschreven met alle liefde die ik voor dit ras heb, en deel graag mijn kennis, die ik inmiddels in meer dan 40 jaar heb opgedaan. Ik heb veel over de wereld gereisd om te jureren en vond steeds weer, dat overal waar ik ben geweest behoefte is aan wat men "basisonderwijs" zou kunnen noemen. Daarom heb ik dit boek geschreven, waarin wordt uitgelegd wat de standaard werkelijk verlangt, waarom en wat er met bepaalde woorden en uitdrukkingen wordt bedoeld en hoe alles met elkaar samenhangt.

Voor de meeste punten van de standaard zijn er heel goede redenen, en waar mogelijk zal ik dit zo goed mogelijk proberen uit te leggen met woorden, foto’s, vergelijkingen en tekeningen. 

Ik wens je veel leesplezier.

Timmy U. Ralfe


Mocht je naar aanleiding van het boek "De Ridgeback Onthuld .. ", interesse hebben in het originele handboek van de Rhodesian Ridgeback Club (Engelstalig) dan stel ik dat graag ter beschikking. Neem gerust contact op via het contactformulier.

Enkele afbeeldingen zoals velen in het boek, duidelijke foto's met uitleg en verwijzingen naar de foto's.

 (zie hierboven en hieronder)