Nu verschenen in het Nederlands "De Ridgeback Onthuld ..." naar het originele boek    "The Ridgeback Revealed" geschreven door Timmy U. Ralfe vertaald door Nancy Schaufeli.

7 Augustus

Het is alweer een paar dagen geleden sinds het laatste nieuws, dus even inhalen natuurlijk met veel foto's! 

Eerst even de gewichten (van 9 Augustus), dit keer in afgeronde kilo's!

Er worden elke keer nieuwe speeltjes meegenomen en die worden goed gebruikt.
En natuurlijk de pensstaafjes een favoriet tussendoortje! Als je eigen op is dan probeer je gewoon die van de ander af te pakken. Ook Aisha probeert ze van de pups af te pakken.
Ze hebben ook een aantal platte botten gehad en die pakken ze de hele dag door.
9/ 10 Augustus
Ondertussen hebben we het gedeelte dat was afgezet met gaas in de tuin helmaal weggehaald. Voor diegene die ons bezocht hebben en de tuin kennen: ze rennen en spelen door de hele tuin! Door de perkjes, achter elkaar aan, met de touwtjes en natuurlijk houdt Aisha de hele kudde in de gaten. 
Ook Zaina speelt uitbundig mee. Ze gaat in de tuin achter de pups aan en andersom de kleintjes achter haar.  Lee (niet in beeld), onze 8 jarige reu kijkt toe van een afstandje, het is hem iets te druk.
Ze worden nu echt groot! Wie herkent ze zonder kleurenbandje?


11 Augustus

We zijn weer vroeg buiten! Elk plekje van de tuin wordt verkent.


De training begint vroeg vandaag want volgende week willen Wout en Protos met de bal spelen.

12/ 13 augustus
De foto's moeten nog even bewerkt worden. Daarom voor nu een filmpje hoe Aisha met de pups speelt en ze corrigeert.
14 Augustus
De gewichtstabel: 
Het geboorte gewicht was rond de 400 gr vandaag zitten ze allemaal tussen de 8400 en 10.100 gram (8,4 en 10,1 Kilo), minimaal 21 X in gewicht toegenomen. Door goede uitgebalanceerde voeding en vitamine L en een overdosis aan knuffels.
Zo eten ze al een tijdje, broederlijk naast elkaar. Op goede hoogte (de bakken zijn verstelbaar naar mate ze groeien) zodat de voeding geleidelijk naar binnen gaat. Normaal is een bak voor water en de andere voeding.


Afgelopen week nog even met z'n allen de aardbeien gesnoeid, wel heel erg kort en de aarde ook maar meteen even uit de gegooid.

Geen aardbeien meer maar wel een prachtig uitzicht en een lekkere koele plek.
Zaina is helemaal vertrouwd met de pups, speelt veel met ze en houd ze in de gaten.
Dan is het weer de beurt aan Aisha!
We hebben een lange autorit gemaakt met z'n allen. SEATBELT ON en rijden maar!

Bekijk ook het filmpje (klik op het derde plaatje om te starten).

We merken aan alles hoe gelukkig en blij Aisha met haar kroost is. Ze straalt enorme trots uit.Ze komt langzamerhand weer in haar oude gestroomlijnde vorm terug, nog iets meer eten en lange wandelingen maken.
Na het ontbijt  ... . Het mag eigenlijk niet maar vandaag is een speciale dag. 
Het is namelijk de laatste dag dat alle zusjes en broertjes samen zijn. Morgen gaat de eerste pup ons nest verlaten, voor iedereen een hele grote stap: Aisha gaat loslaten, wij gaan een hele speciale en geweldige periode afsluiten (gelukkig gaan ze niet tegelijker tijd), de pup stapt de grote wereld in en gaat naar een fantastisch nieuw thuis en voor de familie's is er dan eindelijk de grote dag daar.
15 Augustus
Het puppy pakket dat iedere toekomstige eigenaar meekrijgt bij het ophalen van de pup bestaat uit:
De koopovereenkomst, verslag algehele nest inventarisatie (gedaan door BRRC en Sint Hubertus) , specifieke controle van pup (BRRC en Sint Hubertus), Stamboom aanvraag, Europese dierenpaspoort, puppy handeling, KIRAFIKI informatie, kennismakingsbon BARF leverancier, doosje Micro mineralen, vetbed met nestgeur, diverse speeltjes, autoharnas met riem bevestiging, halsband met riem, waterdichte hydrofiel (voor autovervoer), ontlastingszakjes, 1 liter Cocos water (staat niet op de foto), BARF voeding voor de eerste dagen (vergeet Frigobox niet mee te nemen) en dat allemaal in een tas.


17 Augustus

De eerste pups zijn uitgevlogen. Na contact met de nieuw familie's te hebben gehad, weten we dat de pups het goed maken. Direct nieuwsgierig naar hun nieuwe thuis. Aisha heeft er de laatste week nog een hoop aan gedaan, de pups gestuurd, op hun nummer gezet en veel gespeeld. voor iedereen een fantastisch nieuwe begin. Wij zijn heel trots op Aisha hoe zij als moeder de boel heeft geregeld. Ik wil een heel groot compliment maken aan onze kinderen, zij hebben eigenlijk hun hele vakantie mee geholpen. De komende week wordt het grootste gedeelte van de pups opgehaald. Dan keert de rust weder bij Sunshine Lodge na een hectische maar o zo leuke periode, wij hebben er elke minuut van genoten! De website wordt onderhouden maar zullen geen grote veranderingen of updates meer plaatsvinden. Wel houden we u op de hoogte van de planning voor een nieuw nest (pas over 2 jaar). Voor vragen, advies en begeleiding kunt u altijd contact op nemen.

23 augustus
Ter afsluiting van dit nest volgen hier de pups met de nieuwe gelukkige eigenaren!
Wij wensen alle pups en hun familie een gezond, lang en gelukkig leven.

 Wij kunnen niet vaak genoeg vertellen wat een fantastische ervaring dit is geweest. En om het nog even af te leren plaats ik hier de laatste foto's van vandaag die gemaakt zijn bij het appels rapen/ plukken in de tuin met de HELE FAMILIE!                                                                                                                                                    Hulp genoeg!

Happy dogs and happy families!